Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Spectrum | Uitgave 4/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2015

Betrouwbare publieke gezondheid

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 4/2015
Auteur:
Cilia Kleijwegt
Belangrijke opmerkingen

Noot

Dit traject binnen de directie Publieke Gezondheid van VWS is een gezamenlijk traject waar velen binnen en buiten de directie een bijdrage aan hebben geleverd. Hier wil ik graag noemen Jack Hutten, Maurice Nijstad , Lejo van der Heiden en Gerda van ’t Bosch.
Correspondentieadres
Cilia Kleijwegt, Ministerie van VWS, directie Publieke Gezondheid, Den Haag, e-mail: cm.kleijwegt@minvws.nl

Samenvatting

Op 1 januari 2012 is de Wet publieke gezondheid (Wpg) ingrijpend gewijzigd. Niet alleen werd de preventiecyclus ingevoerd, ook werd vastgelegd dat de GGD-regio’s geografisch gelijk moesten zijn aan de Veiligheidsregio’s, een belangrijke randvoorwaarde voor het effectief gezamenlijk optreden van de rode, blauwe en witte kolom in tijden van rampen en crises. De GGD’en voldoen inmiddels allemaal aan deze voorwaarde. Rond die tijd waren ook geluiden te horen dat de wetgever meer had moeten wijzigen op het terrein van de publieke gezondheid. Sommigen klaagden dat er onduidelijkheid was over de taken van de GGD’en. Anderen vonden juist dat er nog minder moest worden vastgelegd over de opdracht van de GGD in de publieke gezondheid. Soms ging het in de reacties nog een stapje verder: de opdracht van de gemeenten in de Wet om een GGD in stand te houden, kon beter geschrapt worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 4/2015 Naar de uitgave

Spectrum

De praktijk