Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

TPO - De Praktijk 1/2011

Betrokken patiënt actiever en beter ingesteld

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 1/2011
Auteur:
Annette van Vliet
Zorg voor patiënten met een chronische ziekte zoals diabetes vraagt een goede afstemming tussen zorgverlener en patiënt. Het slagen van een behandeling is immers mede afhankelijk van de patiënt. Uit Texaans onderzoek blijkt dat als zorgverleners patiënten meer betrekken bij de behandeling, patiënten actiever aan de behandeling gaan deelnemen. Dat leidt tot betere therapietrouw met als gevolg daling van HbA1C en het LDL-cholesterolgehalte. Daalt ook de systolische bloeddruk?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

TPO - De Praktijk 1/2011 Naar de uitgave

SEKS ALS JE CHRONISCH ZIEK BENT

Genoeg lucht voor seks?

AGENDA/CONGRES

AGENDA/CONGRES

WEET JE DIT?

Vragen