Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Kleinbeeld | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Beter af met humortherapie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Heeft humortherapie effect op gedrag en stemming van verpleeghuisbewoners? Deze vraag stond centraal in een groot Australisch onderzoek bij 398 bewoners in 35 verpleeghuizen. De therapie bestond uit negen tot twaalf bijeenkomsten met een ouderenclown en een training voor een personeelslid van het verpleeghuis.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Dementiewinkel

Column

Pis