Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2017 | Van de redactie | Uitgave 2/2017

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2017

Betaalbare zorg: zinnig en zuinig

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 2/2017
Auteur:
prof.dr. Hester Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
prof.dr. Hester Vermeulen hoogleraar Verplegingswetenschap, afdeling IQ healthcare, Radboud Universitair Medisch Centrum, Nijmegen

Samenvatting

Minister Edith Schippers waarschuwde een aantal jaren geleden voor een onhoudbare situatie als de collectieve zorgkosten blijven stijgen. Omdat de stijgende uitgaven voor de zorg drukken op de koopkracht van mensen en dat de solidariteit tussen gezonden en zieken, werkenden en niet-werkenden en jongeren en ouderen onder druk komt te staan. De vraag naar goede zorg is de afgelopen jaren sterk gestegen. De beschikbare middelen zijn niet in hetzelfde tempo meegegroeid. Om de kosten toch in de hand te houden is er behoefte aan betaalbare zorg die tegelijkertijd toegankelijk is én aan alle moderne kwaliteitseisen voldoet.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2017 Naar de uitgave

Toepassing in de praktijk

Maakt het uit wat je gebruikt?