Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Uitgave 3/2018

Tandartspraktijk 3/2018

Bespreking van 15 (+2) sinds 1999 gevolgde casussen: Autotransplantatie van afgevormde derde molaren

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2018
Auteur:
Rien van Paridon
Belangrijke opmerkingen
Rien van Paridon studeerde af als tandarts aan de UvA (19791984) na eerder afgestudeerd te zijn als fysisch chemicus in 1978 (RUL en RUG). Naast het voeren van een algemene praktijk in Leiderdorp is hij steeds verbonden geweest aan de vakgroep materiaalwetenschappen van de UVA, later Acta.
Eerst als docent Algemene kliniek, later staflid Orale diagnostiek en tot slot docent klinisch keuzeonderwijs/MTI. In de algemene praktijk heeft hij bijzondere belangstelling voor kleine chirurgie, preprothetische orthodontie en uitgebreide prothetische behandelingen.

Samenvatting

Al eerder zijn in TandartsPraktijk artikelen verschenen over het transplanteren van gebitselementen. In het begin lag de nadruk met name op het transplanteren van gebitselementen met onvolgroeide apices naar locaties van agenesieën of van een trauma. In dit artikel laat ik zien dat ook het autotransplanteren van elementen met afgevormde apices een plaats verdient in de algemene praktijk. Dit geldt niet alleen voor betrekkelijk eenvoudige elementen zoals premolaren, maar ook lastiger meerwortelige elementen. In mijn algemene praktijk zijn in de periode van oktober 1999 tot en met oktober 2009 in totaal 15 autotransplantaties uitgevoerd van volgroeide 3e molaren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Tandartspraktijk 3/2018 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Frankenkitten