Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-11-2016 | Wetenschap en Praktijk | Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016

Beschrijvende statistiek

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2016
Auteurs:
PhD, MD Eveline Wouters, PhD Sil Aarts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek dragen de auteurs een steentje bij aan het vergroten van de kennis over wetenschappelijk onderzoek en de toepasbaarheid ervan in de podotherapeutische praktijk.

Samenvatting

Voor het kunnen begrijpen van wetenschappelijke artikelen is het wenselijk om iets meer te weten over beschrijvende statistiek. Wat zeggen begrippen als ‘gemiddelde’, ‘mediaan’, ‘modus’, ‘interkwartielranges’ en ‘minimale en maximale waarden’ over de beschreven onderzoeksgroep en welke grafische weergaven worden daarbij gebruikt? En wat zijn ‘centrummaten’ en ‘spreidingsmaten’? In dit artikel lichten de auteurs deze begrippen toe.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Hamstrings in high speed