Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

21-04-2016 | Uitgave 3/2016

Bijblijven 3/2016

Beroepsgeheim, omgang met patiëntgegevens en KNMG-richtlijnen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2016
Auteur:
Prof. mr. dr. Aart C. Hendriks

Samenvatting

Het beroepsgeheim vormt vanouds een belangrijk richtsnoer voor huisartsen bij de uitoefening van hun vak. Uit de (tucht)rechtspraak blijkt echter dat huisartsen hun beroepsgeheim niet altijd juist toepassen. Hierna volgt een bespreking van het beroepsgeheim anno 2016, de hoofdregel en uitzonderingen, alsmede de juiste omgang met patiëntgegevens. Apart wordt stilgestaan bij het verstrekken van patiëntgegevens aan zorgverzekeraars en de KNMG-richtlijnen die op deze onderwerpen van toepassing zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Bijblijven 3/2016 Naar de uitgave