Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 5/2012

Bijblijven 5/2012

Benauwdheid beangstigt en beperkt

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2012
Auteur:
G. J. Martinus
Belangrijke opmerkingen
COPD-patiënt

Samenvatting

In dit artikel vertelt een ervaringsdeskundige wat benauwdheid in het dagelijks leven betekent. Benauwdheid belemmert. Benauwdheid kan ook behoorlijk beangstigend zijn, maar als het vaker voorkomt, leer je het hanteren of probeer je het te voorkomen. Harde wind en mistig weer snijden de adem af. Een verkoudheid is buitengewoon vervelend, vooral het hoesten dat daarmee gepaard gaat. Geurtjes van rook en parfum en bak- en braadluchtjes kunnen bij mensen die daar gevoelig voor zijn ernstige benauwdheid geven. Ook van inspanning kun je benauwd worden, zodat allerlei dagelijkse activiteiten op halve kracht moeten, zoals stofzuigen en traplopen. En een volle maag belemmert. Niet het eten, maar de wandeling terug naar de auto na afloop. Regelmatig optredende benauwdheid beperkt je leefwereld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2012

Bijblijven 5/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

Inspanningsastma