Skip to main content
main-content
Top

24-06-2011 | Nieuws

België vreest uitstroom gepenisoneerde verpleegkundigen

Dat melden Belgische media. De grote uitstroom is een gevolg van de babyboomers die de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Volgens een denktank moet de oplossing worden gezocht in de rekrutering van buitenlanders.

Volgens Olivier Van Den Bossche van de organisator Moving People zijn er nog heel wat vooroordelen over niet-Belgische verpleegkundigen. “Onterecht wordt ervan uitgegaan dat zij minder competent zijn. En zij zijn ook niet te duur. Na een jaar levert het per persoon 1.000 euro per maand aan besparing op. Dat is goedkoper dan een beroep te doen op uitzendkrachten, een oplossing waarvoor nu nog vaak gekozen wordt."

De Nationale Federatie van Belgische Verpleegkundigen (NFBV) ziet bij het aanstellen van buitenlands personeel nog problemen op het vlak van bijvoorbeeld competenties en de integratie in een ploeg.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.