Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2019 | Artikel | Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019

Behandelmogelijkheden bij volwassenen met PTSS als gevolg van seksueel geweld

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6-7/2019
Auteurs:
Dr. Gert-Jan Hendriks, Lotte Hendriks
In deze bijdrage bespreken we de klachten die een slachtoffer van seksueel geweld kan ontwikkelen en staan we voornamelijk stil bij een van de mogelijke psychische gevolgen voor het slachtoffer van seksueel geweld, de ontwikkeling van een posttraumatische stressstoornis (PTSS). We benoemen indicaties voor verwijzing en beschrijven de belangrijkste wetenschappelijke bewezen effectieve behandelvormen voor PTSS. Traumagerichte psychologische interventies zijn de eerstekeuzebehandelingen, ook bij de meer complexe vormen van PTSS met comorbiditeit. Er is geen verhoogd risico op ongewenste neveneffecten. Kortdurende hoog-intensieve behandelingen verminderen voortijdige uitval. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019 Naar de uitgave