Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 4/2012

Psychopraktijk 4/2012

Behandeling van ziektevrees met cognitieve gedragstherapie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2012
Auteurs:
Sako Visser, Theo Visser
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen.
Prof. dr. S. Visser is bijzonder hoogleraar gezondheidszorgpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en is hoofd somatoforme stoornissen bij de GGZ instelling Pro Persona. Hij is tevens hoofdopleider voor de GZ-opleiding in Amsterdam (s.visser@uva.nl); Prof. dr. T.K. Bouman is adjunct hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Groningen. Hij is tevens hoofdopleider voor de GZ-opleiding in Groningen
Deze bijdrage beschrijft de grote lijnen van een psychologische behandeling voor mensen met ziektevrees. Het eerste deel gaat in op de algemene uitgangspunten van de behandelingen. Het tweede deel biedt meer specifieke informatie over de behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Psychopraktijk 4/2012 Naar de uitgave

Psychodiagnostiek

Autisme in de DSM-5