Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Artikel | Uitgave 1/2011

Psychopraktijk 1/2011

Behandeling van overgewicht bij kinderen met ‘VETCOOL®’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2011
Auteurs:
Ron van Beek, Tamara Konings, Karolien Overveld, Pascal Andreoli, Sandra Oude Sogtoen, Kim Berghuis
Belangrijke opmerkingen
kinderarts
GZpsycholoog
diëtist
fysiotherapeut
fysiotherapeut
physician assistant obesitas

Abstract

De behandeling van overgewicht en obesitas gebeurt bij voorkeur multidisciplinair. Diverse studies hebben laten zien dat het focussen op alleen dieet, beweging of gedrag minder effectief is dan een multidisciplinaire aanpak. Vanaf 2005 is in het Amphia ziekenhuis in Breda de behandeling ‘VETCOOL®’ gestart, die bestaat uit een 1-jarig behandeltraject voor kinderen tussen de zeven en twaalf jaar met obesitas door een diëtist, psycholoog, bewegingswetenschapper, fysiotherapeut en kinderarts/physician assistant. In Nederland zijn overigens meerdere voorbeelden van soortgelijke behandelvormen. In de volgende bijdrage wordt uitgelegd waaruit onze behandeling bestaat, wat wij gaandeweg hebben geleerd, welke punten extra aandacht verdienen en wat het effect is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Psychopraktijk 1/2011 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel