Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

26-10-2018 | Uitgave 9-10/2018

Bijblijven 9-10/2018

Behandeling van dentofaciale afwijkingen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9-10/2018
Auteur:
Prof. dr. Nasser Nadjmi

Samenvatting

De behandeling van patiënten met een dentofaciale afwijking betreft de evaluatie en behandeling van vele soorten occlusale en skeletaandoeningen. Deze afwijkingen kunnen het gevolg zijn van abnormale groei van de kaakbeenderen en vereisen gewoonlijk behandeling door algemeen tandartsen, tandprothetici, parodontologen, orthodontisten en mond-, kaak- en aangezichtschirurgen.
Chirurgische ingrepen om de orodentofaciale functie te verbeteren komen steeds meer voor. Patiënten van alle leeftijden zijn geïnteresseerd in behandelingen om abnormale tand- en kaakrelaties te verbeteren, zoals afwijkingen tussen onder- en bovenkaak, te ver naar achteren liggende onderkaak en kin met vaak als gevolg een slaapapnoe, afwezigheid van voldoende kinprojectie, etc.
Voor deze afwijkingen is het nodig dat alle beoefenaars die betrokken zijn bij de patiëntenzorg samenwerken in een multidisciplinair team om tot een passende behandeling te komen. Deze sequentiële, teambenadering levert de meest bevredigende resultaten op.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9-10/2018

Bijblijven 9-10/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Hoofd-halstumoren

OriginalPaper

Implantologie