Skip to main content
Top

2017 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Begroting, jaarrekening en btw

Auteur : Han Lucas Luijckx

Gepubliceerd in: Praktijkvoering in de huisartsgeneeskunde

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In dit hoofdstuk gaan we achtereenvolgens kijken hoe een begroting in elkaar steekt, welke cijfers we tegenkomen in een jaarrekening en wanneer de huisarts te maken krijgt met btw.
Er zijn verscheidene soorten begrotingen van belang voor een huisarts en elke soort heeft zijn eigen aandachtspunten. Ook de jaarrekening blijkt meer in zich te hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Als regel wordt deze opgesteld door de accountant. De jaarrekening is de basis voor de fiscale aangifte. Maar ze blijkt ook een managementinstrument waarmee u als ondernemer uw voordeel kunt doen. Het hoofdstuk wordt afgesloten met een deel over de btw. Hoewel de btw-heffing kan variëren, afhankelijk van de geldende regelgeving, zijn er wel enkele algemene opmerkingen over te maken. Basale kennis van de btw-problematiek kan u veel geld besparen. De fiscus is vaak niet zuinig met naheffingen.
Indien u meer wilt weten, kunt u gebruikmaken van de koppelingen naar verschillende websites. Daar vindt u dikwijls actuele informatie.
Metagegevens
Titel
Begroting, jaarrekening en btw
Auteur
Han Lucas Luijckx
Copyright
2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1396-9_4