Skip to main content
Top

2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

15. Bariatrische chirurgie

Auteurs : Daniëlle Blom, Margreet Pasman-Zeeman, Gerdine Strijkert-Visch

Gepubliceerd in: Algemene chirurgie

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In dit hoofdstuk worden de verschillende bariatrische operaties behandeld. Na een algemene inleiding over dit type chirurgie worden de verschillende operaties een voor een besproken. Met behulp van bariatrische chirurgie worden drie doelen nagestreefd: (1) reductie van het gewicht, (2) verbetering van de gezondheidsproblemen, (3) toename van kwaliteit van leven. Na een bariatrische ingreep kan men alleen kleine hoeveelheden voedsel nuttigen.
Metagegevens
Titel
Bariatrische chirurgie
Auteurs
Daniëlle Blom
Margreet Pasman-Zeeman
Gerdine Strijkert-Visch
Copyright
2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2763-8_15