Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2021 | Out of the box (50) | Uitgave 1/2021

Tandartspraktijk 1/2021

Autologe fetsbrug met glasvezel

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2021
Auteur:
Hans van Pelt
Belangrijke opmerkingen
Dr. Hans van Pelt (RU Groningen, 1978) is als restauratief tandarts (NVvRT) en erkend prosthodontist (EPA) werkzaam bij Proclin Rotterdam en verbonden aan het CTM van het UMC Groningen.

Samenvatting

Een fetsbrug (voluit facing-etsbrug) is een brug waarbij de dummy niet palatinaal aan de buurelementen wordt bevestigd, maar aan facings labiaal. De indicatie en prognose is tamelijk kritisch, want hoe langer de klinische kronen zijn des te groter het hechtoppervlak aan de buurelementen; en een geringe verticale overbeet geeft een gunstige belasting bij proale bewegingen. In deze casus is sprake van een hele diepe beet, dus zal extra zekerheid moeten worden ingebouwd middels een glasvezelversteviging aan palatinale zijde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2021

Tandartspraktijk 1/2021 Naar de uitgave

Casus esthetische tandheelkunde

Verantwoorde esthetiek

Casus restauratieve tandheelkunde

Schaamteloos en gewetenloos

Nieuws

Nieuws