Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

19-01-2017 | Uitgave 1/2017

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 1/2017

Asielzoekerskinderen en het Rijksvaccinatieprogramma (RVP)

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 1/2017
Auteurs:
G. Vermeulen, K. Slinger, I. Zonnenberg, I. Drijfhout, R. Appels
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is eerder verschenen in het Infectieziekten Bulletin 2016 (9).

Samenvatting

Onder de grote instroom van asielzoekers naar Nederland bevinden zich veel kinderen. Eind 2016 verbleven er ongeveer 10.000 asielzoekerskinderen en alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv) in opvanglocaties.
Deze kinderen hebben, ongeacht hun verblijfsstatus, tot hun 19e verjaardag recht op vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Aan de betrokken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen is het de taak om vorm te geven aan het RVP. Dit is soms relatief gemakkelijk, maar vaak is het complex.
In dit artikel leest u hoe de zorg voor deze kinderen is geregeld, op welke manier een vaccinatieplan wordt gemaakt en welke uitdagingen uitvoerders tegen kunnen komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 1/2017 Naar de uitgave