Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Special arbeidsconflicten | Uitgave 6/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2017

Arbocuratieve samenwerking bij arbeidsconflict

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6/2017
Auteurs:
Ernst Jurgens, mr. Rocco Kloots
Belangrijke opmerkingen
J.E. Jurgens en mr. R.L. Kloots zijn beide bedrijfsarts en bestuurslid van de NVAB.
Correspondentieadres: bedrijfsarts.jurgens@gmail.com

Samenvatting

Een werknemer met spanningsklachten als gevolg van een arbeidsconflict zal vrijwel altijd de huisarts hebben bezocht. De huisarts zal vervolgens moeten verwijzen naar de bedrijfsarts.1 De oplossing van het arbeidsconflict ligt immers op de werkvloer. De bedrijfsarts zal alle betrokkenen altijd stimuleren het conflict, als bron voor gezondheidsschade, weg te nemen. In geval van een ziekmelding waarbij ook een arbeidsconflict speelt, beoordeelt de bedrijfsarts eerst of er sprake is van arbeidsongeschiktheid of niet. De inhoudelijke advisering is echter in beide gevallen gelijk en gebaseerd op gezondheidskundige overwegingen. Adequate afstemming tussen bedrijfsarts en huisarts is essentieel voor het herstel van de werkende. Als huisarts is het verstandig om gerichte adviezen over wel of niet kunnen of mogen werken over te laten aan de bedrijfsarts. Naast advisering op individueel niveau is de focus van bedrijfsarts gericht op verbetering van de psychosociale arbeidsbelasting.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Nieuws