Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Congresverslag | Uitgave 8/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2016

Arbeidsdeskundig Kennis Centrum: werk is een goed medicijn

Netwerkbijeenkomst 21 april en symposium 30 juni 2016

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2016
Auteur:
Bas Sorgdrager

Samenvatting

Niet iedereen heeft het vermogen om te voldoen aan eisen die het werk stelt. Er zijn mensen die zich onvoldoende kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden zoals het ontwikkelen van functionele beperkingen en ontwikkelingen in de functie-eisen. Volgens de website van het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum (AKC) zoeken arbeidsdeskundigen naar antwoorden op de belasting- en belastbaarheidsvragen van vandaag en morgen, in het belang van alle mensen op zoek naar duurzame participatie in arbeid naar vermogen: ‘Creatieve aanpak van de inrichting van arbeids- en bedrijfsprocessen is hiervoor noodzakelijk.’ Onlangs heeft het AKC twee evenementen georganiseerd met als doel de kennisinfrastructuur uit te bouwen en te onderhouden voor arbeidsdeskundigen. Het AKC heeft voor die kennisontwikkeling resultaten van wetenschappelijk onderzoek nodig en er loopt inmiddels een eigen onderzoekprogramma: Professionalisering Arbeidsdeskundig Handelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2016 Naar de uitgave

Column

Huh?!?

Voor de praktijk

Praktijkvoorbeeld PMO