Skip to main content
main-content
Top

17-04-2015 | Nieuws

Genomineerden Anna Reynvaan Prijzen bekend

Het AMC heeft de genomineerden voor de Anna Reynvaan Prijzen bekendgemaakt. Voor zowel de Anna Reynvaan Praktijkprijs als de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs zijn 3 gegadigden.

Praktijkprijs

Voor de Praktijkprijs zijn het de volgende projecten:

  • De krachten gebundeld: Persoonsgerichte zorg op de intensive care afdeling, M. van Mol, Stichting FCIC, Family and patient-Centered Intensive Care.
  • Kinderen op bezoek op de IC, L. Leurs, mw. J. Thönissen, en D. Westerveld, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.
  • Het Emma Thuis team: een multidisciplinaire team voor transmurale kinderpalliatieve zorg, S. Vallianatos, Emma Thuis team, Stichting PAL en A. Groenenberg, Emma Thuis team, Emma Kinderziekenhuis AMC.

Wetenschapsprijs

Voor de Wetenschapsprijs zijn de volgende personen genomineerd:

  • Recalibration of the delirium prediction model for ICU patients (PRE-DELIRIC): a multinational observational study, M. van den Boogaard, Radboud Universiteit.
  • Effects of tailored telemonitoring on heart failure patients’ knowledge, self-care, self-efficacy and adherence: A randomized controlled trial, J. Boyne, MUCM+
  • Concurrent incidence of adverse events in hospitals and nursing homes, B. van Gaal, Radboud Universiteit.

De genomineerden zullen hun projecten en artikelen presenteren op de genomineerdenbijeenkomst in de Stadsschouwburg van Amsterdam op de ochtend van donderdag 28 mei. Op die ochtend zullen ook de genomineerden van de Studentenprijs een presentatie geven. Wie dat zijn is nu nog niet bekend. De Wetenschaps- en Praktijkprijs zijn € 5000 groot en gaan vergezeld van een sculptuur. De winnaar van de Landelijke Studentenprijs krijgt een bezoek voor twee studenten aan een internationaal verpleegkundig congres, bij voorkeur over Family Centered Care.
De dag ervoor, woensdag 27 mei is er een Expert Meeting. Voor meer informatie hierover klik hier.

Wil je de Anna Reynvaan Lezing bijwonen, meld je dan aan via het AMC

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.