Skip to main content
main-content
Top

17-05-2013 | Nieuws

Apps voor de praktijk

Update 07-03-2014

Veel gratis apps (van o.m. producenten van tandheelkundige materialen), veel speelse maar vaak knullige apps waarmee kinderen kennismaken met tandheelkunde, en ook een flink aantal zeer informatieve en handige naslagwerken. Die laatste zijn vaak niet gratis en soms niet goedkoop, maar interessant zijn ze wel. Op DigitaleZorgGids staan reviews van vele medische apps. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Praktijkapp

De praktijkApp is ontwikkeld door tandartsen en er is veel zorg besteed aan het uitdenken van een App die voor de tandartspraktijk geschikt is. Met uw eigen praktijkApp bespaart u kosten en kunt u de kwaliteit van uw dienstverlening verbeteren. De praktijkApp wordt enthousiast ontvangen door collega’s. Met partner Fa-med kan uw patiënt nu direct betalen, uitstel van betaling aanvragen en meer.

GezondeMond

GezondeMond van Ivoren Kruis is een gemakkelijk hulpmiddel bij de dagelijkse handelingen voor het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid. In de app staan praktische instructies voor elektrisch en handmatig tandenpoetsen, het reinigen tussen de tanden en kiezen, het gebruik van mondspoelmiddelen en de juiste voedingsgewoonten.

KiespijnPro

De Kiespijn Pro app is de meest snelle, professionele en makkelijkst beschikbare hulp voor de meest voorkomende tand- en mondaandoeningen. De app bevat handige adviezen en tips voor meer dan 60 advies- en pijnsituaties. Al deze advies- en pijnsituaties zijn voorzien van afbeeldingen. Deze applicatie is gemaakt door tandartsen voor patiënten.

Epocrates

Epocrates is een gratis geneesmidelenrepertorium. De app wordt regelmatig geupdate en bevat ook medisch nieuws. 50% van de Amerikaanse artsen gebruikt deze app, volgens de makers. De app is Engelstalig.

Medscape

De meest gedownloade gratis medische app is Medscape van WebMD. De app bevat informatie over geneesmidelen, ziekten en aandoeningen, procedures en protocollen.

DDS GP

DDS GP is een app die werd ontwikkeld om tandheelkundige professionals te helpen bij het presenteren van diagnoses en behandelplannen voor patiënten. De bibliotheek van de app bevat een reeks presentaties die alle onderwerpen in de tandheelkunde bevat. In de presentaties kan getekend worden en er kunnen aanpassingen in verwerkt worden. De app kost 360 euro.

Dental Patient Education (Lite en Full version)

Een gratis app om aan patiënten duidelijk te maken wat er aan de hand is in de mond en hoe de behandeling eruit ziet. De gratis app (de Lite versie) bevat een complete anatomische atlas van het hoofd-halsgebied, en een beperkt aantal animaties van aandoeningen in de mond. De app is Engelstalig, maar de beelden zijn groot en heel duidelijk en er zitten handige tools in waarmee je beelden in lagen kunt afpellen, spelden kunt plaatsen, tekeningen kunt maken enz. De complete app (Full version) kost ongeveer 90 euro.

 

Meer door tandartsen gereviewde apps zijn te vinden op DigitaleZorgGids.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.