Skip to main content
main-content
Top

13-07-2011 | Nieuws

App wijst verpleegkundige op noodgeval in de buurt

Het bedrijf Logica heeft de applicatie 'I am Florence� ontwikkeld voor smartphones. Via deze app krijgen verpleegkundigen en artsen een signaal op hun smartphone wanneer er een noodgeval in de buurt is.

Volgens de producent kan met de app kostbare tijd worden bespaard doordat cruciale en noodzakelijke eerste hulp dan sneller ter plekke is. Gemiddeld duurt het 10 minuten voor zich een ambulance meldt.

Alarmcentrale

De 'I am Florence' app wordt geactiveerd zodra dit door omstanders is gemeld aan een alarmcentrale. Als iemand bijvoorbeeld is getroffen door een hartinfarct krijgt iedere gebruiker in een cirkel van enkele honderden meters rond het noodgeval een bericht met informatie over de locatie, aard van het ongeval en waar zich de dichtstbijzijnde nooduitrusting, zoals een defibrillator, zich bevindt.

De ‘I am Florence’ app is nog in de testfase, maar heeft deze week al wel de Microsoft Innovation Partner of the Year award gewonnen. Volgens Chief Client Officer van Logica Benelux, Marcel Sommeling is ‘I am Florence’ een “mooi voorbeeld van een innovatieve ICT-oplossing die zeer toepasbaar is in het dagelijks leven.”

Zie ook de peiling op deze website.

Auteur(s): Jenneke van de Streek

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.