Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Weet je dit? | Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010

Antwoorden

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
   

Samenvatting

De diagnose inspanningsastma kan meestal door een goede anamnese gesteld worden. De symptomen zijn dezelfde als bij een astma-exacerbatie: dyspnoe, piepen, beklemde ademhaling en hoesten. Ook kan pijn op de borst voorkomen. Meestal treden de klachten op na inspanning, zelden tijdens inspanning. Inspanningsgebonden klachten bij kinderen met astma kunnen ook het gevolg zijn van een conditieachterstand. Vaak treden de klachten dan op tijdens inspanning en zijn er geen astmatische verschijnselen als piepen of hoesten, maar alleen benauwdheid en snelle ademhaling als gevolg van verzuring.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Ingewikkeld diabetesboek