Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Kennisquiz antwoorden | Uitgave 6/2019

TPO - De Praktijk 6/2019

ANTWOORDEN

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2019
Auteur:
Gerda Keizer
De module Medicatiebeoordeling bij ouderen adviseert primair de doelgroep te kiezen met de hoogste farmacotherapiegerelateerde problemen (FTP's): patiënten van 75 jaar en ouder met ≥ 10 geneesmiddelen (hyperpolyfarmacie) en/of kwetsbaarheid. Ook jongere patiënten die kwetsbaar zijn kunnen in aanmerking komen. Het uitvoeren van een MBO (gestructureerde medicatiebeoordeling) of een andere evaluatie van medicijngebruik is aanvullend op de huidige praktijk van medische en farmacotherapeutische zorg. Daarbij wordt als basis de balans beoordeeld tussen noodzaak, wens van de patiënt, effectiviteit en bij elk voorschrift: veiligheid van de medicatie. De module adviseert de huisarts en apotheker proactief te handelen om de gehele farmacotherapie van patiënten met een hoog risico op FTP's te beoordelen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

TPO - De Praktijk 6/2019 Naar de uitgave

Journaal

Journaal