Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Kennisquiz | Uitgave 2/2019

TPO - De Praktijk 2/2019

Antwoorden

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 2/2019
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Patiënten met een burn-out die op het moment van de diagnose niet verzuimen, wordt aangeraden (gedeeltelijk) te blijven werken. In de crisisfase zijn de volgende hersteltaken belangrijk: acceptatie, rust, ontspanning en dagstructurering. Een beperkte periode van rust kan goed zijn, maar meestal is (gedeeltelijk) blijven participeren beter voor het gevoel van controle en herstel van functioneren. Rust zorgt bij burn-out vaak voor een tijdelijke verslechtering. In de crisisfase kan eventueel symptomatisch medicatie worden voorgeschreven gedurende maximaal twee weken, bijvoorbeeld slaapmedicatie bij ernstige slaapproblemen. Medicatie lost de problemen echter niet op, bovendien bestaat de kans op verslaving.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

TPO - De Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

Kennisquiz

Weet je dit?

Lezen/kijken/zoeken

Lezen/kijken/zoeken