Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Artikel | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Antipsychotica in de ban?!

Pleidooi voor terughoudend gebruik

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteur:
Martin Smalbrugge
Belangrijke opmerkingen
Martin Smalbrugge is redacteur van DENKBEELD; hij is werkzaam als verpleeghuisarts bij Warande in Zeist en respectievelijk als onderzoeker en onderwijsontwikkelaar bij EMGO en Gerion te Amsterdam.

Samenvatting

Antipsychotica zijn in de dementiezorg al langer omstreden. Bij toepassing voor allerlei gedragsproblemen van mensen met dementie blijkt de effectiviteit van deze middelen erg gering te zijn en de lijst van bijwerkingen groeit. Tijd voor grondige herbezinning op het gebruik van antipsychotica in de psychogeriatrie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Nieuws: van de Vereniging voor Psychogeriatrie

De kwaliteit van het persoonlijke