Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Spectrum | Uitgave 8/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2014

Antimicrobiële resistentie maakt maatschappelijk debat nodig

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2014
Auteurs:
prof. dr. Hans van Oers, N. Hoeymans
Belangrijke opmerkingen
Spectrum biedt ruimte voor beschouwingen, discussies en opiniërende artikelen over onderwerpen op het terrein van de volksgezondheid en de gezondheidszorg. Bijdragen dienen te worden aangeboden conform de aanwijzingen voor de auteurs. Voor overleg over het thema kan contact worden opgenomen met de rubrieksredacteuren van Spectrum: prof. dr. J.A.M. van Oers (e-mail: Hans.van.Oers@rivm.nl) en dr. N. Hoeymans (e-mail: Nancy.Hoeymans@rivm.nl)

Samenvatting

Antibiotica zijn geneesmiddelen die het afweersysteem van de patiënt helpen met het overkomen van een infectie. Het beschikbaar komen van antibiotica, in het midden van de vorige eeuw, heeft belangrijke, positieve gevolgen gehad voor de behandeling van sommige infecties, maar niet alle: immers, het beloop van virusinfecties wordt er niet door beïnvloed.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2014 Naar de uitgave