Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Spectrum | Uitgave 8/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2014

Antimicrobiële resistentie – het perspectief van de zorginstellingen

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2014
Auteur:
Prof. dr. M.C. Vos

Samenvatting

Bacteriën die wél infecties veroorzaken, maar niet meer bestreden kunnen worden met antibiotica brengen ons in de periode van voor de tweede wereldoorlog. Zo af en toe maken wij deze situatie al mee: we schrikken van een resistent micro organisme gekweekt uit een patiëntenmonster, en snel moeten wij de ingezette therapie veranderen en preventiemaatregelen nemen. Enkele decennia lang hebben wij uitgebreid mogen profiteren van antibiotica, veel voorkomende dodelijke of ernstige infectieziekten zijn geworden tot behandelbare aandoeningen. We moeten ons nu terdege realiseren dat in deze tijd de een na de andere bacteriologische verwekker verminderd of geheel ongevoelig wordt voor de gangbare antibiotica.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2014

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2014 Naar de uitgave