Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-11-2019 | Nascholing | Uitgave 12/2019

Huisarts en wetenschap 12/2019

Antidepressiva in de dagelijkse praktijk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 12/2019
Auteurs:
Laura de Wit, Aartjan Beekman, Otto Maarsingh, Henriëtte van der Horst, Christiaan Vinkers
Belangrijke opmerkingen
De Wit LE, Beekman A, Maarsingh OR, van der Horst HE, Vinkers CH. Antidepressiva in de dagelijkse praktijk. Huisarts Wet 2019;62(12):24-8. DOI:10.1007/s12445-019-0364-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Voor huisartsen is het niet altijd even gemakkelijk om patiënten te behandelen die depressief zijn en een antidepressivum willen gebruiken of daar juist mee willen stoppen. Wegen de voordelen van het gebruik op tegen de nadelen? Als behandelaar zult u bereid moeten zijn tot een open gesprek met uw patiënt. Als aanvulling op de (relatief beperkte) revisie van de NHG-Standaard hebben we een aantal concrete praktijkvragen op een rijtje gezet.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2019

Huisarts en wetenschap 12/2019 Naar de uitgave

Kennistoets

Antidepressiva

Nieuws

Nieuws