Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Uitgave 10/2018

Tandartspraktijk 10/2018

Antibiotic Stewardship strijdt tegen superbugs

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2018
Auteurs:
Hubert Bruins, Saskia Leidelmeyer
Belangrijke opmerkingen
Dr. H.H. Bruins specialiseerde zich op het gebied van de bijzondere tandheelkunde en de ziekenhuistandheelkunde (UMC Utrecht). In 2001 promoveerde hij op een klinisch-besliskundig onderwerp. Hij is auteur van het Medisch-tandheelkundig kompas (2018) en is werkzaam als tandarts-directeur bij Dental Clinics Almere Perspectief.
Mr. S.E.G.A. Leidelmeyer is jurist gezondheidsrecht. Zij is bij Dental Clinics werkzaam als beleidsmedewerker kwaliteit en veiligheid.

Samenvatting

Het terugdringen van antibiotica-resistentie en de verspreiding van resistente bacteriën vergt een gezamenlijke aanpak van overheden, stakeholders en de farmaceutische industrie, maar ook die van artsen, tandartsen en dierenartsen. En hoewel er in de Nederlandse gezondheidszorg in vergelijking met het buitenland terughoudend wordt omgegaan met antibiotica, is er wel degelijk ruimte voor verbetering, ook in de tandheelkunde. Waar liggen de verbeteringen in de tandheelkunde? En wat kunnen tandheelkundige praktijken doen om een belangrijke bijdrage te leveren in het terugdringen van de antibioticaresistentieproblematiek?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2018

Tandartspraktijk 10/2018 Naar de uitgave

Intercollegiaal online

Mission impossible?

Column

Omkatten