Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

18-04-2016 | Uitgave 2/2016

Bijblijven 2/2016

Anosmie: leren leven zonder reuk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2016
Auteur:
Susanne de Bruin

Samenvatting

Er zijn naar schatting tussen de 250.000 en 300.000 Nederlanders die lijden aan een lichte of zelfs ernstige vorm van reuk- en smaakstoornissen. Toch is er relatief weinig bekend over anosmie. Onderzoek naar reuk- en smaakstoornissen begint op zowel wetenschappelijk als medisch gebied langzaam op gang te komen. In 2000 is de Anosmievereniging opgericht om mensen met een reuk- of smaakstoornis in de gelegenheid te stellen met elkaar in contact te komen en om de leden te informeren over de laatste ontwikkelingen.
Wie met anosmie te maken krijgt, wordt vaak overvallen door de gevolgen van het verliezen van de reukzin. Vlak na de diagnose hebben patiënten in veel gevallen geen idee hoe groot de impact op hun dagelijks leven in de praktijk is. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke hygiëne, smaakbeleving, voedselveiligheid of juist in sociaal en emotioneel opzicht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Bijblijven 2/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Epiglottitis

OriginalPaper

Allergische rinitis