Skip to main content
main-content
Top

30-09-2014 | Nieuws

Anorexiapatiënten krijgen virtueel lichaam

Onderzoekster Anouk Keizer van de Universiteit Utrecht gaat virtual reality-brillen inzetten om te kijken hoe anorexiapatiënten hun lichaam ervaren. Voor het onderzoek werkt zij samen met leverancier Ordina en instelling Altrecht Eetstoornissen Rintveld.

De proefpersonen krijgen een virtuele bril waarmee ze een projectie van hun lichaam, maar dan met gezond gewicht zien, zo laat Ordina weten.

Behandeling

Anouk Keizer is postdoctoraal onderzoeker en verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen, afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht. Keizer is gespecialiseerd op het gebied van anorexia. In haar nieuwste onderzoek wil ze nagaan hoe mensen met anorexia nervosa hun lichaamsafmeting en –houding beleven. Ordina ziet in de toekomst mogelijkheden om de VR- brillen in te zetten in de behandeling van patiënten met anorexia of eventuele andere eetstoornissen.

Bron: Skipr

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.