Skip to main content
main-content
Top

29-01-2014 | Nieuws

Anna Reynvaan Lezing in teken Shared Decision Making

Shared Decision Making is het thema van de zestiende Anna Reynvaan Lezing op donderdag 22 mei 2014 in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De lezing zal worden uitgesproken door Dawn Stacey, verpleegkundige en associate professor aan de School of Nursing van de Universiteit van Ottawa (Canada).

Stacey is bij uitstek deskundig op het gebied van Shared Decision Making. Ze leidt de Patient Decision Aids Research Group, onderdeel van het Ottawa Hospital Research Institute. Zij is onder meer lid van het Nursing Best Practice Research Centre. Haar onderzoeksprogramma is gericht op het ontwikkelen van inzicht in kennisoverdracht aan patiënten, op het meten en evalueren van de effectiviteit van interventies op dit gebied, en op de evaluatie van strategieën om patiënten meer te betrekken bij Shared Decision Making. In haar Anna Reynvaan Lezing zal ze met praktijkvoorbeelden ingaan op de actievere rol van patiënten bij besluitvorming over de keuzes ten aanzien van hun gezondheid en behandeling.

Anna Reynvaan Prijzen

Zoals elk jaar worden tijdens het programma van dit landelijk evenement de Anna Reynvaan Prijzen uitgereikt. In de eerste plaats de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs voor de beste wetenschappelijke publicatie van een verpleegkundige uit 2013 en de Anna Reynvaan Praktijkprijs voor een initiatief of project van een verpleegkundige dat heeft geleid tot een meetbaar resultaat in de directe patiëntenzorg. Voor beide prijzen sluit de inzendingstermijn op 14 maart 2014.

Daarnaast is er ook de Anna Reynvaan Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing. De termijn voor deze prijs sluit op 16 april. Op de website van het AMC is meer te vinden over de criteria waaraan de inzendingen moeten voldoen:

De Anna Reynvaan Lezing 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Bijzijn XL, de Hogeschool van Amsterdam / Amsterdam School of Health Professions, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.