Skip to main content
main-content
Top

10-09-2015 | Nieuws

Amsterdamse huisartsen experimenteren met nieuw systeem patiëntendossier

Patiënten kunnen in de toekomst mogelijk kiezen voor een veiliger elektronisch patiëntendossier. Dat melden de Volkskrant en de NOS vandaag.

Amsterdamse huisartsen hebben samen met ict'ers een systeem bedacht waarbij patiëntendossiers niet via een centraal punt worden uitgewisseld, zoals bij het traditionele EPD het geval is. In het nieuwe initiatief kunnen patiëntendossiers direct bij de huisarts worden opgevraagd. Dat gebeurt via de internetverbinding van de huisarts.

Twintig huisartsen in de hoofdstad gaan experimenteren met een alternatief systeem voor het uitwisselen van medische gegevens. Het nieuwe systeem gaat uit van de huisarts. "De huisarts heeft een medisch beroepsgeheim, maar hoe kan hij daar nu aan voldoen als hij niet kan laten weten welke zorgverlener de gegevens van zijn patiënten mag opvragen?", zegt Guido van 't Noordende. Van 't Noordende doet aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar privacy en grote computersystemen, en heeft bovendien het bedrijf opgericht dat het nieuwe systeem maakt. 

Bron: ANP

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.