Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Altijd klaarstaan voor de ander

Kracht en kwetsbaarheid van ‘de helper’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is psycholoog.

Samenvatting

In elk team heb je wel iemand die voor iedereen klaarstaat en elk gaatje dichtloopt, die functioneert als de voorop rijdende wielrenner die het peloton uit de wind houdt. Dergelijke ‘helpers’ zijn goud waard in de zorg, maar kunnen vanwege hun overgevoeligheid en kwetsbaarheid ook lastig zijn om als collega mee om te gaan. Wat beweegt de helper?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Hoe een delier te herkennen

Acute verwardheid bij ouderen

Kleinbeeld

Zorgmuur