Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 3/2012

Kind & Adolescent Praktijk 3/2012

Alternatief voor een klinische opname

Intensieve Multidisciplinaire Behandeling in de praktijk: een casus

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2012
Auteurs:
Els Den Teuling, Anders Gustavsson, Lena Isaksen
Belangrijke opmerkingen
kinder- en jeugdpsychiater
is verpleegkundige op de afdeling voor Intensieve Behandeling, de afdeling die de Intensieve Multidisciplinaire behandeling biedt.
is kinder- en jeugdpsychiater op de afdeling voor Intensieve Behandeling, tevens eerste geneeskundige (chefsöverläkare).

samenvatting

Dit artikel vormt het vervolg op een eerder artikel in Kind en Adolescent Praktijk (Den Teuling, 2011), dat een Zweedse methodiek beschrijft om klinische opnames bij ernstige psychiatrische stoornissen te voorkomen. De Intensieve Multidisciplinaire Behandeling heeft als uitgangspunt dat kinderen en jongeren het snelst beter worden in een gezinssituatie waarin zij zich veilig voelen. De behandeling bestaat uit gezinsgesprekken, huisbezoeken, telefonische steun aan de ouders en patiënt, en frequent teamoverleg, dikwijls aangevuld met netwerkoverleg, psychiatrisch en lichamelijk onderzoek en medicatie. De casusbeschrijving laat zien hoe de methodiek in de praktijk vorm krijgt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2012

Kind & Adolescent Praktijk 3/2012 Naar de uitgave

Psychobellettrie

DE OUDER IN ONS

ALS JE ’T MIJ VRAAGT

Jerry, nu 23 jaar