Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Out of the box (25) | Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018

Als sneeuw voor de zon

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Riemer Vochteloo
Belangrijke opmerkingen
Riemer Vochteloo (UMC Groningen, 2007) is werkzaam in de algemene praktijk bij Buijs Tandartsen in Groningen. Daarnaast is hij als klinisch docent verbonden aan het UMCG-CTM.

Samenvatting

Verkleuringen op voortanden kunnen zeer ontsierend zijn. In het gave gebit is het de uitdaging deze te behandelen en daarbij zo min mogelijk gezond tandweefsel te beschadigen. Het liefst wordt de boor onaangeroerd gelaten terwijl toch aan de wens en de verwachtingen van de patiënt wordt voldaan. Gelukkig zijn er door de jaren heen steeds meer mogelijkheden gekomen om kleurafwijkingen te behandelen zonder de integriteit van de gebitselementen aan te tasten. Denk aan bleken, microabrasie en de laatste aanwinst op dit vlak: de infiltratietechniek (Icon). In deze casus heb ik een witte verkleuring op de 21, maar ook een bruine verkleuring op de 11 succesvol met Icon behandeld. De witte verdween meteen, maar de bruine had wat meer tijd nodig!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws