Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Boekbespreking | Uitgave 9/2014

Huisarts en wetenschap 9/2014

Alles over kindermishandeling

Van de Putte EM, Lukkassen IMA, Russel IMB, Teeuw AH, redactie. Medisch handboek kindermishandeling. Houten: Bohn Stafleu van Loghum/Springer Media, 2013. 548 pagina’s, € 89. ISBN 9789031391844.

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2014
Auteur:
Sylvie Lo Fo Wong

Samenvatting

Inhoud Een completer handboek over kindermishandeling is er in Nederland niet. Lichamelijke kindermishandeling, seksueel misbruik en verwaarlozing vormen de belangrijkste hoofdstukken. Een deel gaat over ‘andere vormen van kindermishandeling’, met hoofdstukken over onder meer Pediatric Condition Falsification (PCF), zelfbeschadiging, emotionele mishandeling en ongeborenen. De meeste hoofdstukken starten met casusbeschrijvingen uit de pediatrische praktijk en geven overzichten van aandoeningen, waaraan differentiaal-diagnostisch gedacht moet worden, en het diagnostische pad, zoals het ‘stappenplan uitsluiten van stollingsstoornissen bij verdenking fysieke kindermishandeling’. De foto’s van blauwe plekken, letsels, genitale aandoeningen die ook andere oorzaken kunnen hebben, zijn van uitstekende kwaliteit en zeer illustratief. Het forensische deel gaat met name over procedures en werkwijze bij overleden kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Huisarts en wetenschap 9/2014 Naar de uitgave

(Ver)Stand Van Zaken

Oefentherapie bij heupartrose

Column

Pluis