Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-02-2020 | Congresverslag | Uitgave 1/2020

Podosophia 1/2020

Alles in wondenland – een hedendaags sprookje?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2020
Auteur:
MSc Anke M. Wijlens

Samenvatting

In dit artikel staan de highlights van het 17e WCS Congres ‘Alles in Wondenland’, dat op 26 november 2019 in Utrecht werd gehouden. Diagnostiek nam op dit congres van het Kenniscentrum Wondzorg een grote plaats in. Het stellen van de juiste diagnose is immers een basisvoorwaarde voor effectieve therapiekeuze, of het nu gaat om het toepassen van compressie of het kiezen van een wondbeleid. De eerste stap bestaat altijd uit het onderzoeken welke factoren van invloed zijn op de wondgenezing. Andere belangrijke aandachtspunt op het congres waren de mogelijkheden die het 3‑D printen van huidlagen of weefsel biedt, de behandeling van verbrandingen over functionele gebieden van het lichaam, en infectiepreventie. Dit artikel beschrijft de hoogtepunten van het congres.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Podosophia 1/2020 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Van zit naar stand

Persoonlijke ontwikkeling

IPO biedt mogelijkheden