Skip to main content
Top

2013 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. Allergische reacties

Auteur : E.F. Knol

Gepubliceerd in: Het allergie formularium

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Inleiding

Allergische reacties zijn overgevoeligheidsreacties met een immunologische etiologie, die zich hierdoor onderscheiden van de zogeheten ‘intoleranties’. Zo is het mogelijk om op verschillende manieren overgevoelig te worden voor koemelk: als de klinische problemen ontstaan door immunologische, IgE-gemedieerde, mechanismen, spreken we van koemelkallergie; als de overgevoeligheid daarentegen gebaseerd is op het onvermogen om lactose af te breken ten gevolge van lactasedeficiëntie, wordt de aandoening als ‘koemelkintolerantie’ aangeduid.
Literatuur
go back to reference Roitt I, Brostoff J, Male D. Immunologie, 2e druk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2000. Roitt I, Brostoff J, Male D. Immunologie, 2e druk. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2000.
Metagegevens
Titel
Allergische reacties
Auteur
E.F. Knol
Copyright
2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9989-5_2