Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Journaal | Uitgave 8/2011

Huisarts en wetenschap 8/2011

Alcoholpreventieprogramma's voor jongeren op scholen niet altijd effectief

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2011
Auteur:
Johan Schinkelshoek
Alcoholgebruik onder jongeren geeft in toenemende mate problemen op zowel sociaal, maatschappelijk, als op medisch gebied. Een Cochrane-review toont aan dat alcoholpreventieprogramma’s op scholen voor kinderen tot 18 jaar regelmatig tot een reductie in het gebruik van alcohol leiden, maar lang niet altijd. Het positiefste effect hebben deze programma’s op dronkenschap en binge drinking.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2011

Huisarts en wetenschap 8/2011 Naar de uitgave

Intermezzo

Sterfte