Skip to main content
main-content
Top

24-06-2011 | Nieuws

‘Afschaffen PGB betekent einde voor veel zorgondernemers’

FNV Zelfstandigen is belangenbehartiger van ruim 14.000 zzp’ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg. De FNV-afdeling verwacht dat deze maatregel verder ook grote gevolgen hebben voor de samenleving. Uit de peiling blijkt dat veel zorgondernemers verwachten dat een grote groep patiënten tussen wal en het schip zullen vallen omdat ze niet meer de persoonlijke zorg kunnen krijgen die ze willen en moeten hebben.

“Zelfstandige zorgondernemers hebben de afgelopen jaren aangetoond dat zij een belangrijke plek innemen naast de grote zorginstellingen en leveren zorg die de grote instellingen niet kunnen of willen leveren,” aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Wij vinden de afschaffing van het PGB dan ook een onbegrijpelijke maatregel, er is immers bewust gekozen voor marktwerking in de zorg om zo ruimte te creëren voor een kleinschalige, innovatieve en gespecialiseerde zorg op maat. Wij hopen dan ook van harte dat het kabinet de flexibele zorg de plek geeft die het verdient.”

Vandaag roepen 3 prominenten het kabinet en de Tweede Kamer op om af te zien van de geplande afschaffing van het pgb. Onder hen bevinden zich mensen als Els Borst, oud-minister van Volksgezondheid, Maria van der Hoeven, voorzitter Raad van Toezicht Alzheimer NL, Aad Koster, directeur ActiZ, Peter van Lieshout, lid van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) en Margo Vliegenthart, oud-staatssecretaris.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.