Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Intercollegiaal online | Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018

Advies gevraagd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Deze patiënt (een vrouw van 37 jaar) wordt verwezen voor consult en eventuele behandeling 11. Dit element is in 2003 endodontisch behandeld (afbeelding 1a- c) en voorzien van een opbouw met glasvezelstift waarna een kroon is gemaakt.
In 2017 bleek dat de tand loszat. Bij inspectie van het element bleek de glasvezel gebroken en aan de buccale kant van het element was een stuk van de radix verdwenen (afbeelding 2).
In overleg is de kroon met glasionomeercement opnieuw bevestigd.
Te verwachten is echter dat de kroon op korte termijn weer loskomt.

Onze vragen aan u zijn:

1
Is de wortel nog geschikt om een nieuwe opbouwkroon te maken?
 
2
Wat zijn de mogelijkheden als dat niet het geval is? De financiële middelen van de patiënt zijn op korte termijn beperkt.
 
Deze casus zal in het komende aprilnummer worden toegelicht. Geef uw visie s.v.p. uiterlijk 15 maart. Alvast hartelijk dank voor uw interactieve deelname.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Tandartspraktijk 1/2018 Naar de uitgave