Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Opinie | Uitgave 6/2017

GZ - Psychologie 6/2017

ADHD en hersenen: First do no harm!

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 6/2017
Auteur:
Laura Batstra
Belangrijke opmerkingen
Deze rubriek biedt ruimte voor discussie over heikele of actuele onderwerpen.
Laura Batstra (1973) is afgestudeerd in de Psychologie en gepromoveerd in de Medische Wetenschappen. Ze werkt momenteel als Universitair Hoofddocent bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze naast haar docentschap onderzoek doet naar de medicalisering van kindgedrag en naar manieren om dat tegen te gaan.

Samenvatting

Begin dit jaar verscheen er in het internationale vaktijdschrift Lancet Psychiatry 1 een merkwaardig artikel over ADHD en hersenomvang, want de conclusies van de 82 auteurs staan haaks op hun resultaten en bevindingen. Waarom overdrijven of verdraaien sommige wetenschappers hun bevindingen, en met welke gevolgen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

GZ - Psychologie 6/2017 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws