Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-01-2016 | Artikel | Uitgave 1/2016

Neuropraxis 1/2016

ADHD bij volwassenen: ontwikkelingen in Nederland en Europa

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 1/2016
Auteur:
J. J. Sandra Kooij

Samenvatting

ADHD bij volwassenen is inmiddels een erkende psychiatrische diagnose in Nederland en Europa. Onlangs is de ‘Richtlijn ADHD bij volwassenen, deel I, Diagnostiek en Medicamenteuze behandeling’ uitgebracht door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. ADHD gaat gepaard met veel comorbiditeit, en is vanwege de chroniciteit een complexe stoornis, die in de specialistische GGZ behandeld dient te worden.
In dit artikel komen aan de orde: het Diagnostisch Interview voor ADHD (DIVA 2.0) bij volwassenen, de belangrijkste wijzigingen in de criteria voor ADHD in de DSM-5, de medicatie volgens de richtlijn, patiëntenzorg in Nederland en Europa, nascholing en opleiding, ADHDFund voor online crowdfunding van onderzoek naar ADHD, en een update over de behandeling van de verlate slaapfase bij ADHD.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

Neuropraxis 1/2016 Naar de uitgave

Woorden vooraf

Woorden vooraf