Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014

Acute vergiftigingen bij kinderen in Nederland

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5-6/2014
Auteurs:
A. van Velzen, C. Stam, I. de Vries
Belangrijke opmerkingen
A. van Velzen en I. de Vries, Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum, Divisie Vitale Functies, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Utrecht. C. Stam, VeiligheidNL, Amsterdam. Correspondentie: a.vanvelzen@umcutrecht.nl.

Samenvatting

Blootstelling van kinderen aan potentieel toxische producten komt vaak voor. Geneesmiddelen en huishoudmiddelen veroorzaken de meeste vergiftigingen bij kinderen. Het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) verstrekt 24 uur per dag, zeven dagen per week, informatie aan artsen en andere professionele hulpverleners over de gezondheidseffecten en behandeling van acute vergiftigingen bij mensen en dieren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014 Naar de uitgave