Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Uitgave 9/2016

Bijzijn XL 9/2016

Acute fase bij een CVA

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 9/2016
Auteur:
Bianca Buijck

Samenvatting

In dit artikel bespreken we wat de zorg in het ziekenhuis aan de patiënt in de acute fase van een CVA inhoudt. Aan de orde komen diagnostiek, welke gevolgen een CVA kan hebben, welke behandelingen mogelijk zijn en waar professionals in het ziekenhuis op moeten letten.
In het ziekenhuis maken we een begin met het zo snel mogelijk mobiliseren en revalideren van de patiënt. Uit onderzoek is gebleken dat het van belang is een patiënt zo snel mogelijk te gaan revalideren. Patiënten lagen vroeger weken tot maanden in het ziekenhuis. Tegenwoordig is het streven een ligduur van ongeveer vijf tot zeven dagen. In deze periode wordt een patiënt behandeld, het nazorgtraject opgestart en naar bepaalde factoren gekeken om een nieuwe CVA zo veel mogelijk te voorkomen. Dit noemen we secundaire preventie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2016

Bijzijn XL 9/2016 Naar de uitgave

Report

Media

Een leven lang leren

Je brein OPTIMAAL benutten

Ziektebeelden en symptomen

Decompensatio cordis