Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2018 | Onderzoek | Uitgave 1/2018

Vakblad Sociaal Werk 1/2018

Activerende coaching van dak- en thuislozen in Zwolle: Kwalificeren in plaats van diskwalificeren

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2018
Auteur:
Meintje van Dijk
Belangrijke opmerkingen
Meintje van Dijk is promovenda aan het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving van de Vrije Universiteit in Amsterdam en doet onderzoek naar de georganiseerde misdaad. Ze werkte als onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut mee aan de evaluatie van Zwolle Actief.

Samenvatting

Tot 2013 werd dagbesteding voor dak- en thuislozen in Zwolle ingevuld met traditionele dagopvang. Hier konden mensen de hele dag terecht voor koffie, een broodje, een gesprek en vrijwillige activiteiten. Deze dagopvang sloot niet meer aan op het nieuwe denken over maatschappelijk herstel en participatie. De gemeente besloot daarom in 2013 om partijen uit te nodigen een innovatief plan te ontwikkelen voor dagbesteding gericht op activering van dak- en thuislozen. De dagopvang zou worden gesloten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Vakblad Sociaal Werk 1/2018 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws