Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Voor de praktijk | Uitgave 1/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 1/2015

Actieve re-integratie en toch een loonsanctie. Hoe kan dat?

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Carla Lelieveld, Ingrid Snels
Belangrijke opmerkingen
C. Lelieveld en I. Snels zijn verzekeringsartsen UWV.
Correspondentieadres ingrid.snels@uwv.nl

Samenvatting

In de actuele verzekeringsgeneeskundige praktijkvoering is de beoordeling van een re-integratieverslag (RIV) aan de orde van de dag. Deze beoordeling gaat vooraf aan het in behandeling nemen van de WIA-aanvraag. Bij de beoordeling van het RIV wordt beoordeeld of de re-integratie- inspanningen van de werkgever vanaf datum ziekmelding redelijkerwijs voldoende waren of dat wellicht re-integratiekansen zijn gemist. Als dat laatste het geval is wordt een voorstel tot een loonsanctie gedaan bij de Landelijke Loonsanctie Commissie. Als zij akkoord gaat met het voorstel, wordt aan de werkgever een loondoorbetalingsverplichting opgelegd van 52 weken om in deze periode de gemiste re-integratiekansen te herstellen. Loonsancties leiden om verschillende redenen nogal eens tot verbazing en onbegrip. Aan de hand van twee casus wordt geïllustreerd hoe het ondanks actieve re-integratie-inspanningen toch tot een loonsanctie kan komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 1/2015 Naar de uitgave

Hoofdredactioneel

Licht