Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Artikelen | Uitgave 9/2014

Bijblijven 9/2014

Acceptance and Commitment Therapy

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2014
Auteur:
Dr. Jacqueline A-Tjak
Belangrijke opmerkingen
klinisch psychologe, Supervisor VGCt ®

Samenvatting

Acceptance and Commitment Therapy is een nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie. De methodiek van deze therapie wordt in deze bijdrage ingeleid aan de hand van een casus. Daarna wordt het therapiemodel in grote lijnen geschetst. Vervolgens komt aan bod voor wie deze behandeling geschikt is en bij welke psychiatrische problemen het toegepast kan worden. Evidentie voor de werkzaamheid en voor de plausibiliteit van het model passeert kort de revue. Met deze bijdrage hoop ik huisartsen aanknopingspunten te bieden wanneer het zinnig is specifiek voor een ACT-behandeling te verwijzen naar de GGZ en andere professionele hulpverleningsinstanties. De suggestie wordt gedaan dat ACT kan worden uitgevoerd door een daarin goed opgeleide POH voor kwesties als acceptatieproblemen van verlies van gezondheid en motivatie voor een gezondere levensstijl.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Bijblijven 9/2014 Naar de uitgave